Tämän matkailua ja muotia käsittelevän blogini päivittäminen on loppunut. Jatkossa kirjoittelen näistä asioista toisessa blogissani, johon on alla linkki.

maanantai 31. tammikuuta 2011

Madrid, Espanja

Sain äitienpäivälahjaksi kaupunkiloman. Lahjaan kuului se, että sain valita yhden kolmesta kaupungista (Madrid, Praha tai Lontoo), jonne matkustaisimme. Valitsin Madridin. Olimme siellä loppukesästä 2010. Lensimme Madridiin Frankfurtin kautta. Kokonaismatka-ajaksi tuli vajaa 6 tuntia per suunta välilaskuineen.  




Majoituimme Hotelli Vincci Sohoon (www.vinccihoteles.com/Soho). Se sijaitsi ihan Madridin keskustassa kävelymatkan päässä isoimmista kaupoista ja päänähtävyyksistä. Hotelli oli moderni, siisti ja hieno. Ainoa miinuspuoli hotellissa oli ravintoloiden korkeat hinnat. Aamiainen maksoi 20 €/hlö/aamu ja drinkit puolestaan n. 10 euroa/kpl. Mutta onneksi lähellä oli mukavia paikallisten suosimia aamiaispaikkoja ja ravintoloita..



Näitä hurmaavannäköisiä taloja oli siellä kaikkialla.

Kansalliskirjasto.

Autioita sivukatuja hotellin ympäristössä sunnuntaiaamuna.


Puistot olivat hienoja.

Madridissa oli ostospaikkoja paljon ja jokaiselle kukkarolle omansa. Tässä hienoimmasta päästä tavaratalo El Jardin Serrano. Kävimme siellä kurkkimassa hintoja ja nauttimassa cappuccinot. Lähellä oli myös Pradat ja Guccit luksusmyymälöineen. Vähän matkan päästä löytyi Zarat, H&M:t ja muut ketjuliikkeet.

Plaza Mayor. Tämä aukio on toiminut aikaisemmin mm. teloituspaikkana. Nyt aukion ympärillä oli kahviloita. Kahvilassa oli mukava istuskella ja katsoa taiteilijoiden esityksiä. Sunnuntaisin aukiolla oli keräilijöiden markkinat ja sieltä löytyi postimerkkejä, seteleitä, vanhoja kortteja jne.

Madridin kuninkaanlinna sisäpihalta päin. Linnassa ei saanut kuvata sisällä. Tämä oli harmi, sillä linna oli todella upea kymmenine saleineen mahtavine 5 metrisine kattokruunuineen. Linnan yhteydessä oleva kuninkaallinen asevarasto oli myös näkemisen arvoinen.

Kuninkaanlinnan sisäpihan toisella puolella oli hieno katedraali.

Näkymä linnan sisäpihalta Madridin keskustaan.

Parque del Retiro, madridilaisten olohuone. Valtavankokoinen puisto, jossa madridilaiset kokoontuivat viettämään aikaa soudellen järvellä, syöden piknikkiä puiden katveessa, pelaten pelejä, kuunnellen musiikkiesityksiä jne.

Myöhäisellä lounaalla nauttien sangriaa ja mereneläväpaellaa.

Maailman vanhimman ravintolan Botinin suosituin annos oli juottoporsasta perunoiden kera. Annos on säilynyt samanlaisena jo parisataa vuotta.



Paikallisella kauppatorilla oli herkkuja mistä valita.

Ei kommentteja: