Tämän matkailua ja muotia käsittelevän blogini päivittäminen on loppunut. Jatkossa kirjoittelen näistä asioista toisessa blogissani, johon on alla linkki.

maanantai 24. tammikuuta 2011

Willemstad, Curacao, Alankomaiden Antillit

Blogini ensimmäisenä juttuna haluan esitellä teille suosikkimatkakohteeni Curacaon paratiisisaaren Karibianmerellä (http://www.curacao.com/). Olimme siellä heinäkuussa 2009.

Majoituimme tanskalaisen pariskunnan omistamaan Avila Beach hotelliin (http://www.avilahotel.com/), joka sijaitsi pääkaupunki Willemstadin keskustasta parin kilometrin päässä. Yllä oleva kuva on otettu hotellihuoneemme parvekkeelta rannan ja meren suuntaan. Hotelli oli todella hieno ja rauhallinen paikka lomailla. Suosittelen!

Hotellissa oli asukkaita sinä ajankohtana todella vähän, joten saimme olla yhdellä hotellin kolmesta rannasta ihan keskenämme. Rannasta pääsi suoraan snorklaamaan.

Kuva hotellin edustalta. Hotellin päärakennus oli aikanaan ollut kuvernöörin kesäasunto. Se oli kunnostettu hiljattain ja laajennettu moderneilla lisärakennuksilla.

Uima-allasaluetta. Hotellissa oli lisäksi spa, kuntosali, muutama ravintola, baareja, kahvila ja museo.

 Taustalla näkyvät "hökkelit" olivat hotellin sviittejä.

Hotellialueella oli saaren kuuluisin bluesbaari. Baari oli rakennettu laiturille Karibianmeren ylle.

Hotellilla oli myös oma pelikaani, joka istuskeli näköalapaikalla bluesbaarin katolla. Sieltä se syöksähteli aina mereen kalastamaan.


Hotellistamme näkymä Willemstadin keskustaan. Kaupungin jakoi kahtia suuri silta. Toisella puolella oli Punda ja toisella puolella Otrobanda.
 Paikalliset maalasivat talonsa joka joulu aina uudella värillä.

Hollantilaiset ostivat ränsistyneitä kiinteistöjä alueelta ja kunnostivat ne itselleen kesäasunnoiksi.



 Willemstadin keskustaa.

Parin tunnin laivamatkan päässä Willemstadista sijaitsi luonnonsuojelusaari Kleine Curacao. Saarelle pääsi yöpymään "bajamajaan", jos oli tarpeeksi rahaa... Saari oli myös päiväretkikohde snorklaajille ja sukeltajille.

Kleine Curacaon huolto-/ravintolarakennus. Joka päivä laiva toi siellä asujille ruuat itsekokattavaksi grilleissä.


Curacaolle pääsi lentämällä Amsterdamin kautta. Lentoaika oli Amsterdamista Willemstadiin n. 9 tuntia. Curacao ei ollut vielä turismin pilaama, kuten viereinen Aruba, joka on amerikkalaisten suosima lomakohde. Kolmas ABC-saarista Bonaire on kaikista koskemattomin. Curacaolla oli paljon hollantilaisia sekä
skandinaavituristeja. Saari on paratiisipaikka, jonne haluan ehdottomasti palata!

Ei kommentteja: